Sentsazio onak EH Kopako finalaren aurretik

11:36 Ane Urkiri Ansola 0 Comments

Aurredenboraldian sentsazio onak erakusten ari da Reala. Igandean Girondins de Bordeauxen aurka lehen porrota jasan bazuen ere (1-2). Egun batzuk aurrerago, ordea, erosotasun osoarekin gainditu zuen Añorga (0-8) eta ASPTT Albiren aurka, Andorran garaipen ederra eskuratu zuen (3-0).
Argazkia: Sandra Ayala - @sandrika24
Atzokoan (igandea) Hondarribin Leyre Fernandezen gol bati esker markagailuan aurretik jarri ziren txuri-urdinak. Girondinsek atsedenaldiaren aurretik berdinketa egin eta bigarren zatian nagusi izan ziren, azkenean garaipena eskuratuz (1-2).

Aurredenboraldiko hirugarren lagunartekoa izan zen. ASPTT Albiren aurka estreinatu zen Igor San Miguelen taldea, garaipen ederra eskuratuz (3-0) ‘Chini’ eta Beristainen bi golei esker. Astebete beranduago Añorga izan zuten arerio, eta espero bezala, nagusi izan zen Reala. 0-8ekoa islatu zuen markagailuan Beristain (2), Leyre Fernandez (2), Cirauqui, Aintzane, Sandra eta Manuelaren golei esker.

Derbia EH Kopan

Liga hasiera gertu dagoela (irailak 4), neurketa guztietan itxura polita eskaini du Realak. Baina partidurik garrantzitsuena jokatzeke dago: EH Kopako finala. Gernikako Urbieta zelaiak euskal derbia jasoko du igandean 11:30etan, garaikurra jokoan dagoelarik.

Athleticek –2015-2016ko liga txapeldunak- bost lagunarteko jokatu ditu gaur arte eta lau partidu galdu (Logroño, Soyaux Charente, ASPTT Albi, Montpellier) eta garaipen bakarra (Oiartzun KE) lortu dute.